felicalindh!

Kategori: Allmänt

Halvan 20

Har precis bakat en godistårta till halvan som fyller 20 imorgon! Nu ska vi åka hem till han och käka. Tårtan detta året blev betydligt finare än den vi gjorde förra året.

Espresso House

Har varit på möte på skolan nu på morgonen hur jag ska göra resten av terminen. Börjar inte skolan föns klockan 12, så jag har bjudit Erica på frukost på espresso house för att döda lite tid. Chailatten här är den bästa som finns! 

Samir Badran

Haha min kärlek till denna kille är otrolig. Samir är den skönaste killen på denna planet, han har nu startat en youtube kanal där kan kommer lägga upp videosar. Helt klart värt att se!!

vår

Idag sken solen och längtar så dant till våren och när värmen börjar komma. När man kan plocka fram vårjackan och sitta på en uteservering. Innan sommaren vill jag inskaffa mig ett par michael kors ballerina och ett par nya glajjer. Kan inte bestämma mig om jag vill ha ett par gucci eller ray ban. 

Ã…re

Nu är det endast en vecka kvar tills jag åker med Bella till Åre! Ska bli så sjukt kul, har aldrig varit i Åre tidigare. Förr åkte vi alltid Trysil med familjen varje år. Jag kan åka både skridor och snowboard men jag föredrar skidor för de är jag bättre på. Är mindre taggad på resan dit, först åker vi buss i 5 timmar upp till Stockholm och där efter nattåget till Åre på 14 timmar. Mammorna var rädda för att vi skulle ha "party" i våran hytt så dom bokade en egen till mig och bella haha

Svar kommentarer ang. feminsm

Först och främst måste jag bara säga att de är kul att se att detta inlägg blev så populärt. Har fått både med och mottrycke. Önskar bara att alla lät mig ha min åsikt och att jag skulle sluppit bli hotad på olika vis. Folk har twittrat om mig där dem skriver "jag ska söka upp dig och skära halsen av dig". Blivit kallad både de ena och de andra och en hoppades på att jag "blir så pass illa behandlad av män så jag måste före de vidare till dem högre makterna". Detta gör att jag förlorar all respekt för feminsiter. Och såklart menar jag inte alla utan nu syftar jag på dom som har behandlat mig illa! Ni får skriva emot mina åsikter precis hur mycket ni vill de accepterar jag, men ni får inte gå på mig som person. Vissa verkar tro att jag har fått mina åsikter från luten och de är inte alls såhär feminsim går till, men de är såhär JAG har blivit bemött av folk som kallar sig "feminsiter" och de är dom människorna jag ogillar. Jag är för ett jämnställt samhälle och de är nog nästan alla. 

Folk har sagt till mig att jag är modig som vågar stå upp för feministerna, ska de behöva vara så? Ska folk vara rädda för att yttra sina åsikter? 

"Du har fått något om bakfoten om du tror att "manshatande feministfittor som vill införa mansskatt" är den enda feminismen. Var lite mer källkritisk än så här innan du uttalar dig. De du nämner är radikala och sådana finns i alla grupper" fick jag i en kommentar. Nu tror jag inte att du riktigt förstod vad mitt inlägg handlade om. De är just dessa feminsiter mitt inlägg handlade om! Mitt inlägg handlade inte om alla feminsiter utan jag tycker alla vettiga feminsiter som vill ha ett jämnställt samhälle gör ett jätte bra jobb! 

"Det finns extrema feminister, javisst! Men i vilken åskådning finns det inte extrema människor i? Kristna som bombar abortkliniker, muslimer som är självmordsbombare osv." Joo självklart finns de det, men detta var inte ämnet utan nu pratade jag ju om extrema feminster och att man borde jobba emot dom. Jag skulle jobba emot krista som bombar abortkliniker också för jag tycker det är att överdriva. 

"Jag är feminist! Och jag är mycket glad att jag fått upp ögonen om hur det fungerar ute i samhället med normer och oskrivna regler, gällande manliga och kvinnliga könsroller. Jag kommer prata massor om detta med mina döttrar." Bra förståelse av dig! Om flera männsikor kunde resonera såhär och inse att de faktist ligger sanning i det jag har skrivit. 

"Bara för att du tar avstånd från vad vissa extrema feminister står för så tycker du att det är en bättre ide att säga upp ditt "feminismskap" du säger upp din egen rätt till ett jämnställt samhälle? Väx upp! Stå upp för alla kvinnor i världen som behöver det istället för att kasta skit på dom som faktiskt gör det! Skäms för sånna som dig" Varför ska jag växa upp och varför skäms du för mig? Jag skäms för er som kränker mig pga att jag yttrade mig om hur folk beter sig i samhället. 

"Om du inte är feminist, tycker du då att män har rätt till högre lön bara för att de just är män? du verkar inte veta vad feminism är, rekommenderar dig att söka på likhetsfeminism och särartsfeminism så ser du vad de står för." Som sagt har jag aldrig skrivit att jag är emot feminsim, skrev att jag var för ett jämnställt samhälle. Jag är emot hur vissa feminsiter resonerar och beter sig. 

"men alltså LOL. Vad pinsam du är "Felica". Snälla läs på LITE om du nu ska uttala dig om något ämne haha. Feminism handlar ju precis om det du skriver att du är emot." Frågan är ju hur mogen du är som har lagt denna kommentaren, de jag har skrivit att jag är emot är hur jag har blivit bemött av feminster. 

Och sluterligen till alla som ber mig läsa på om feminsm. Nej det tänker jag ej göra för jag vet vad femism SKA stå för. Utan hela syftet med detta är att de är på detta viset jag har blivit bemött av feminster. Jag har alltså fått denna syn på feminster. Istället kan ni be dem feminster som uttalar sig såhär läsa på! 

 

Feminsm

Ett utan dem hetaste samtalsämnerna just nu är feminism. Jag ställer mig frågan varje dag, varför? Feminism har alltid funnits men vart kom alla dessa manshatande arguenterande "feministfittor" som dom själva kallar sig själva på bl a twitter ifrån? Självklart är jag för ett jämnställt samhälle och de är helt otroligt hur bra samhället har förändrats pga feminister MEN de börjar gå till överdrift. De är dessa "extrema feminsiter" som börjar gå mig på nerverna. Det den extrema feministen har ju ett hat mot män. Ingen annan slutsats kan jag dra utifrån deras uttalanden och förslag.

- Män är djur
- Män ska betala mansskatt
- Män ska ha utegångsförbud

Dessa ger er vettigare feminister ett dåligt rykte ska ni veta! Så varför inte motarbeta dom för erat eget bästa? Extrema feminsiter vägrar se de fördelar med att vara kvinnna och ser bara de negativa. Dem kan heller inte se de mansförtryck som ständigt pågår. T ex när en kvinna slår en man är de inga problem, de är helt okej alla skrattar och tycker det är roligt. Skulle de vara tvärt om, en man slår en kvinna ja då blir det ett jävla liv och han blir klassad som kvinnomisshandlare. Värsta är nog när två föräldrar skiljer sig och föräldrarna blir oense om barnen. De finns oräkneliga fall där kvinnan får ensam vårdnad om barnen pga att partnerna inte kan komma överrens. Pappan ska ha lika stor rätt till vårdnad av barnen som mamman. Nu kommer folk säga emot och säga men tänk om pappan misshandlar mamman och barnen. Ja då är ensam vårdad en självklarhet, men detta var ej fallet. De kan lika gärna vara mamman som misshandlar eller har t ex alkohol problem och ej kan ta hand om sig själv eller barnen. 

Så länge vi strävar efter ett jämnställt samhälle och vill bli av med kvinnoförtryck, då hjälper det inte att istället trycka ner män. För att få ett jämnställt samhälle måste männen också vilja de, och jag kan lova er att de då inte hjälper att trycka ner dem och kalla dem för djur. 

"Män behandlar kvinnor som sexobjekt" NEJ de argumentet håller inte, detta är en individ fråga, de är helt från person till person och de finns även kvinnor som behandlar män på samma sett. 

"Män har skapat sjuka ideal som som leder till anorexi" VEM säger att det är männen som gjort de? Har jag fel eller är det inte oftast tjejer som driver modetidningar osv? Men nej självklart de är bara män som gör detta inga kvinnor absolut inte, 

"Inga kvinnor hade blivit våldtagna om de inte fanns kvinnoförtryck" Jo hade dem, det kommer fortfarande psykigt sjuka männsiskor. 

Och detta stora härj om genus. Att barn ska kallas "hen" tills dom själva kan bestämma om dem vill vara tjej eller kille. Att på dagis tvingas tjejer göra killsaker och tvärt om. Detta är värre, varför inte bara låta barn göra precis som dom vill? Varför ska man bestämma över dom? Vad är de stora problemet med att tjejer bär rosa och killar blått? Varför är de ett problem att tjejer leker med dockor och killar med bilar? Och skulle en tjej vilja leka med en bil tror jag inte föräldrarna skulle hindra henne. Det ska väl ändå handla om vad barnet tycker är roligt, vi ska inte bestämma vad dom ska göra eller se ut bara för vi vill ha ett neutralt samhälle. Tycker genusfrågan är patetisk rent ut sagt. 

Detta är mina åsikter och anledningar varför jag avstår ifrån att stötta feminism. 

Stallet

Varit uppe i stallet ikväll och red min systers storhäst, de får mig att sakna ponnytiderna så himla mycket. Vi hade de så roligt när vi alla åkte tillsammans till alla tävlingar. Sen flyttade Anette till skåne och då slutade vi alla för vi hade inte någon bra att träna för. Lite synd faktist men de var Anette som hållde ihop oss allihopa. 

 

Fredag?

Har trott de har varit fredag hela dagen idag, men är ju endast tisdag. Hade min första körlektion idag, de gick faktist bättre än väntat. Imorgon har jag nästa, jag går på Lasses trafikskola och den har varit bra såhär långt. De är så tråkigt att alla körskolor mjölkar pengar. Dem letar småfel för att dem ska tjäna mer pengar. 

Har film & tv produktion nu och vi håller på att göra animerade filmer, tror jag får sluta efter denna lektionen och imorgon är jag ledig!  

 

Trypophobia

Nu kommer jag nog äckla var 10onde person som läser detta. Jag har trypotobi och de är många som har de men inte vet om de. De innebär att man har rädsla för små hål som sitter i en stor klunga. Jag ryser och äcklas bara av att tänka på de. Kolla på bilden nedanför och du kommer direkt märka om du lider av de heller inte.

Alla hjärtans dag

Snart är det dags för alla hjärtans dag, pinsammaste dagen på hela året. Haha säger inte detta för att klaga på mitt tragiska singelliv utan för att jag hatar romantik. Jag tycker de är så sjukt pinsamt när killar ska fixa något romantiskt och jag hatar blommor. Och sen får man en liten ask med några få chokladhjärtan, vafan köp mig hellre en stor godispåse. Alla har lika svårt för att hitta en bra present till deras pojk/flickvän. Ett praktexempel på detta är t ex kissies tips. Jag dog typ, någon som har tänkt att köpa något av dehär?

Ã…ngest

Har sån ångest inför skolan imorgon. Har seminarie i historia och har ingenaning om vad jag ska prata om. Legat i min säng i princip hela dagen och haft fruktansvärt ont i magen. Men ska släpa mig till kylskåpet för att se om de finns något gott. Mjölk typ, bästa som finns.

Klumpig

Efter skolan måste jag ta och åka in till Telia och fixa en ny mobil. Har ju tendensen att förstöra mina mobiler och nu har jag ingen som fungerar. Har därför varit svår att nå sen i söndags. Har fått gå omkring med en ipad och endast haft imessage. Inte riktigt det smidigaste heller. Dock har inte mitt abonemang gått ut en men hoppas vi kan lösa det så jag kan få en 5s. Helt sjukt vad handikappad man är utan en fungerande telefon i dagens samhälle. Tur att dom har inskaffat wifi på bussarna iallafall. 

Börjar om på nytt

Bestämmde mig för att byta bloggportal nu när jag ska börja blogga igen. Delvis för att finest design är väldigt ful och de går inte att göra så mycket åt de. 

Sitter i skolan och gör inte så mycket, vi har film & tv produktion och håller på att göra animerade filmer. Snart är det äntligen helg men känner att jag måste ägna helgen till att plugga.